Peapiiskop tunnustas juubilarist kirikuõpetajat

Järva Teataja
Copy
EELK peapiiskop Urmas Viilma koos õpetaja Katrin-Helena Melderi ja koguduse noortejuhi Tene Metsmaga kiriku ees.
EELK peapiiskop Urmas Viilma koos õpetaja Katrin-Helena Melderi ja koguduse noortejuhi Tene Metsmaga kiriku ees. Foto: Peapiiskop Urmas viilma Facebooki leht

30. jaanuaril 50. juubelit tähistav Järva-Jaani kirikuõpetaja Katrin-Helena Melder on sõprade ja kolleegide hinnangul inimene, keda nähes haihtub väsimus või halb tuju, sest tema rõõmsameelsus ja kindel usk on lihtsalt nakkavad.

„Katrin-Helena Melder tegutseb assessorina misjoni ja laste-noortetöö valdkondade koordineerimises sihikindlalt, süsteemselt ja liigse kärata,“ ütleb peapiiskop Urmas Viilma ajakirjas "Eesti kirik". Peapiiskop lisab veel, et Melderit iseloomustab küsimuste ja teemade korralik ettevalmistamine ning vajalike kaastööliste ja mõttekaaslastega eelnevalt läbiarutamine. Ta tuleb koosolekule konkreetsete ettepanekutega, mis on hästi põhjendatud ja läbimõeldud.

Katrin-Helena on olnud kirikuvalitsuse liige paar aastat ja peapiiskop ütleb, et muudes küsimustes, millega kirikuvalitsus tegeleb, on juubilar esmalt pigem kuulaja rollis, kuulab ära erinevad argumendid ning seejärel esitab omapoolsed ettepanekud või sõnastab oma arvamuse. „Kindlasti on ta hea meeskonnas tegutseja, kuid oskab ka juhi ja vastutajana seista oma esitatud argumentide ja ettepanekute eest. Oluline on ka see, et ta oskab ka keeruliste küsimuste arutamise puhul jääda tasakaalukaks ja meeldivaks ning väärikaks ametikaaslaseks,“ tunnustab Urmas Viilma kolleegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles