Ohutunne koroonaviiruse leviku suhtes on langemas, kuid viiruse tõkestamise meetmeid järgitakse hoolsalt

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Mobiilirakenduses HOIA  saab vanem märkida lapse haigestumise.
Mobiilirakenduses HOIA saab vanem märkida lapse haigestumise. Foto: Konstantin Sednev

Eesti inimeste ohutunne koroonaviiruse leviku suhtes on langemas, kuid viiruse leviku tõkestamise meetmete järgimise hoolsus püsib hea, selgub Riigikantselei tellimusel tehtud Turu-uuringute AS-i eelmise nädala lõpul tehtud elanikkonna küsitlusest.


 

Ohutaju oli kõige suurem detsembri keskel, kui 75% inimestest hindas, et olukord on kriitiline. Jaanuari esimeses pooles langes see 66%-le ning viimase küsitluse järgi peab olukorda kriitiliseks 57% inimestest. Samal ajal on kasvanud nende inimeste hulk, kelle arvates on terav kriis möödas, kuigi sellegipoolest oluline säilitada valvsust ja järgida ohutusreegleid – detsembri keskel oli selliseid inimesi 9% ja nüüd, jaanuari lõpus kolm korda rohkem ehk 27%. Seejuures hindab 75-aastastest ja vanematest inimestest olukorda kriitiliseks 79%, kuid 25-49-aastastest vaid 45 protsenti.

„Samas järgivad inimesed enda sõnul jätkuvalt hästi viiruse leviku tõkestamiseks antud suuniseid. Näiteks üheksa inimest kümnest kannab maski ja siin muutusi pole,“ ütles Turu-uuringute AS uuringujuht Vaike Vainu. Kõiki reegleid peab enda sõnutsi meeles ja järgib 70% ning enamikke reegleid 20% Eesti inimestest. Olulist erinevust võrreldes eelneva küsitlusega ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles