Järvamaal muudeti puuetega inimeste kodusid mitmekümne tuhande euro eest paremaks

Kuido Saarpuu
Copy
Lai 17 sotsiaalkorter. Ratastoolis elanik ei pääse kasutama tualetti, vannituba.
Lai 17 sotsiaalkorter. Ratastoolis elanik ei pääse kasutama tualetti, vannituba. Foto: Mailiis Ollino

Riigi Tugiteenuste Keskuse (RTK), sotsiaalministeeriumi ja kohalike omavalitsuse koostööl rahastati 2020. aastal 550 puudega inimese kodu kohandamist, mis võimaldab neil kodus iseseisvamalt toime tulla. Alates 2018. aastast on toetatud 9,1 miljoni euroga 2300 inimese kodu kohandamist.

 

RTK ja sotsiaalministeeriumi hallatud toetusmeetmest said raha taotleda kohalikud omavalitsused, kes korraldavad puuetega inimeste kodude ümberehitamist. Toetuse andmise eesmärk on võimaldada puuetega inimestele paremad võimalused elamiseks, õppimiseks ja töötamiseks.

„Meie jaoks on oluline, et erivajadusega inimesed saaksid elada väärikalt ja võimalikult paljudes tegevustes iseseisvalt toime tulla,“ ütles sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo. „Kodu kohandamine annab puuetega inimestele võimaluse igapäevatoimingutes vähem sõltuda teistest inimestest ning käia tööl või omandada haridust, sest tänu ligipääsetavuse parandamisele pääsevad nad kodust välja. Seetõttu pean väga oluliseks ka uuel perioodil EL rahastuse raames selle tegevuse jätkamist.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles