Kui Järvamaa oleks mitte sabas­sörkija, vaid uuenduse eestvedaja?

Lauri Läänemets
, riigikogu liige, Sotsiaaldemokraatlik Erakond
Copy
Lauri Läänemets.
Lauri Läänemets. Foto: Dmitri Kotjuh

Mis oleks, kui teeksime ja mõtleksime Järvamaal teisiti? Peaksime end võrdväärseks maailma muutjaks Londoni, New Yorgi või Tallinnaga. Lõpetaksime ära selle tagasihoidliku sabassörkimise. Julgus unistada suurelt aitab ära tabada need meie võimalused ja olla Eesti arengu eestvedaja.

Kliimamuutused ja rohepööre tähendab võimalusi ja palju raha, kuid kas oleme selleks valmis? Järgmiseks seitsmeks aastaks on Eestil kaks miljardit eurot Euroopa raha kliimaküsimuste lahendamiseks, lisaks veel Euroopa Komisjoni taotlusvoorud. See raha läheb hoonete energiatõhususe suurendamiseks, haridusse, energia tootmisse, transporti. Puudutades kõike, mis on Järvamaa peredele igapäevaelus oluline.

Tallinn, Tartu, Võru ja veel mõni omavalitsus on teinud endale kliima- ja energiakava. Kõlab nagu järjekordne bürokraatia, kuid asja sisu on selles, et nad on täpselt läbi mõelnud, mida rohepöörde teemadega seoses saavutada. See annab võimaluse kraapida kokku euroraha täpselt nii palju kui jaksatakse, sest tervikettekujutus on juba olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles