Järva vallas oli päikeseelektrijaamade aasta

Järva Teataja
Copy
Maamajanduse mitmekesistamise toetust anti ka päikeseelektrijaamade rajamiseks.
Maamajanduse mitmekesistamise toetust anti ka päikeseelektrijaamade rajamiseks. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Kui 2019. aastal anti Järva vallas välja 80 ehitusluba, siis 2020. aastal 150, nende seas ka lammutusload ja load olemasolevate hoonete ümberehituseks. Pea veerand lubadest anti maaraamidel päikeseelektrijaamade rajamiseks.

 

Järva vallavalitsuse ehituse peaspetsialist Gilmar Krživets ütles, et menetletud lubasid on päris palju, mida näitab ka, et kui 2019. aastal andis ta välja 217 ehitus- ja kasutusluba ning ehitus- ja kasutusteatist, siis 2020. aastal 313. „Tuleb välja, et andsime Järva vallas välja ühe ehitusloa üle päeva," arvutas Krživets. „Suuremad olid Imavere üürimaja ja OÜ Latter NT büroohoone Amblas. Koigis asuv OÜ Thermoarena ehitas laoplatsi ja ehitab nüüd kuivatit. Ehitama või renoveerima asuti ka päris mitmeid laudakomplekse."

Suure hoo sai sisse maaraamidel päikeseelektrijaamade rajamine: kui 2019. aastal anti nende rajamiseks vaid viis luba, siis 2020. aastal 40 ehitusluba, lisaks neile ehitusload ja -teatised paneelide paigaldamiseks katustele. 2020. aastal väljastatud ehituslubadest suurim päikeseelektrijaam kerkib Mägise küla Maarja kinnistu 7,4 hektarile, kus tootmisvõimsuseks on plaanitud 2,1 MW.

Loe edasi siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles