Suusakaksikud Kaasikud tegid endale maailmas nime

Kuido Saarpuu
Copy
Juunioride meistri Kaidy Kaasiku eestvedamisel kulges Otepääl ühisstardiga sõit 15 kilomeetri klassikadistantsil.
Juunioride meistri Kaidy Kaasiku eestvedamisel kulges Otepääl ühisstardiga sõit 15 kilomeetri klassikadistantsil. Foto: Erakogu

Eelmisel nädalal toimusid Soomes, Vuokattis FIS murdmaasuusatamise juunioride ja U23 maailmameistrivõistlused, millest võtasid osa ka Eesti U20 ja U23 parimad sportlased. Esimeste seas olid ka suusakaksikud Keidy ja Kaidy Kaasiku.

 

Klassikasprintide kvalifikatsioonis näitas neidude seas 14. koha aega Kaidy Kaasiku ning 22. koha aega Keidy Kaasiku. Veerandfinaalides tegid Eesti suusatajad väga kenad sõidud ning päeva lõpetas 22. kohal Kaidy Kaasiku ning 24. kohal Keidy Kaasiku. Esimesel võistluspäeval oli neidude arvestuses stardis 83 sportlast.

Reedel toimusid maailmameistrivõistlustel vabatehnikasõidud, kus Eestit esindas kokku kümme suusatajat.

Neidude arvestuses U20 vanuseklassis näitas Eesti sportlastest parimat tulemust Keidy Kaasiku, kes finišeeris 5 km vabatehnika distantsil 16. kohal. Kohe tema järel 17. kohal finišeeris Kaidy Kaasiku.

Suurepärast esitlust näitas N20 arvestuses 4x3,3 km distantsil sõitnud Eesti naiskond.. Meie naiskonnas olid stardis Johanna Udras, Kaidy Kaasiku, Keidy Kaasiku ja Eliisabet Kool, kes finišeerisid kõrgel seitsmendal kohal. Vanuseklassi arvestuses oli kokku 18 võistkonda.

Ka MMi viimasel mõõduvõtul, U20 vanuseklassi neidude klassika mass-startides näitas Eesti sportlastest parimat tulemust Keidy Kaasiku, kes finišeeris 15 km distantsil 19. kohal. Kaugele ei jäänud ka kaksikõde Kaidy Kaasiku, kes lõpetas sõidu 20. kohal. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles