Loe, kuidas on mereväe miinijahtija meeskonnal järvalasest laevakomandöri juhtimisel kulgenud teenistus NATO miinitõrjegrupis

Kuido Saarpuu
Copy

Miinijahtija EML Ugandi siirdus koerukast komandöri juhtimisel kuu aega tagasi NATO 1. alalisse miinitõrjegruppi. Tänaseks on nad mitu erinevat riiki läbi sõitnud ning jahtinud miine ja läbiharjutanud erinevaid meeskonna harjutusi.

Miinitõrjegrupi põhikoosseisu kuuluvad Saksamaa, Norra, Holland, Belgia Suurbritannia ja Eesti.

Vaata EML Ugandi komandöri toimetusi Twitterist.

„Miinijahtija Ugandi meeskond on selja taha jätnud intensiivse ettevalmistus- ja väljaõppeperioodi ning on valmis liituma NATO 1. alalise miinitõrjegrupiga. Olgugi, et tänane situatsioon nii maailmas kui Euroopas on viiruse tõttu võrdlemisi komplitseeritud, siis olenemata sellest on meeskond kõrgelt motiveeritud ning valmis eelseisvateks väljakutseteks,“ ütles miinijahtija Ugandi komandör, Koeru kandist pärit kaptenmajor jaanuari keskel kodusadamast väljasõitmise eel Martin Aeltermann.

Martin Aeltermann.
Martin Aeltermann. Foto: mil.ee

Viiekuulise NATO 1. alalise miinitõrjegrupi põhikoosseisu kuuluvad Saksamaa, Norra, Belgia, Holland, Suurbritannia ja Eesti. Miinijahtija Ugandi miinitõrjegrupi kooseisus teenib 42 mereväelast, sealhulgas 6 ajateenijat ja 3 miinituukrit.

NATO merelise väejuhatuse alluvuses olevad sõjalaevade grupid osalevad erinevatel liitlas- ja partnerriikide poolt korraldatavatel õppustel, harjutustel ja operatsioonidel. NATO 1. alaline miinitõrjegrupp on miinitõrjealase kompetentsiga valmidusüksus, keda allianss võib lühikese etteteatamisajaga erinevatesse maailma paikadesse ülesannetele saata.

Miinijahtija Ugandi meeskond on selja taha jätnud intensiivse ettevalmistus- ja väljaõppeperioodi ning on valmis liituma NATO 1. alalise miinitõrjegrupiga.

Eesti merevägi on panustanud iga aasta ühe laevaga NATO miinitõrjegrupi töösse juba üle kümne aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles