Alternatiivid puuduvad: karjakasvataja haigeks jääda ei tohi

Urmas Glase
Copy
Kaljusalu hobitalu perenaine Marge Kaljuste võttis eelmisel nädalal oma hoole alla kaks võõrast hobust ja on kindel, et kui teda ennast on tarvis asendada, siis tuleb pere või kogukond appi.
Kaljusalu hobitalu perenaine Marge Kaljuste võttis eelmisel nädalal oma hoole alla kaks võõrast hobust ja on kindel, et kui teda ennast on tarvis asendada, siis tuleb pere või kogukond appi. Foto: Dmitri Kotjuh

Eelmisel nädalal võttis Öötlas asuva Kaljusalu talu perenaine Marge Kaljuste loomakaitseliidu vahendusel aasta lõpuni oma kostile kaks hobust Aravetelt, kelle perenaisel läks nende pidamine perekondlikel põhjustel raskeks.

«Kuigi algul levis jutt, et hobused olid hooldamata ja näljas, ei pidanud see paika, loomad on hea tervise juures. Praegu anname neile ninaesist oma varudest ja üks hea inimene tõi ka lisa, edaspidi varustab loomakaitseliit hobuseid söödaga. Paar päeva tagasi käis perenaine ka hobuseid vaatamas,» lausus Kaljuste.

Koroonaviiruse leviku kõrg­ajal räägitakse palju riskidest, üks neist on see, kui karjakasvataja haigestub ega ole ajutiselt võimeline oma loomade eest hoolt kandma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles