Riigi teenetemärkidega tunnustatakse kolme järvalast

Kuido Saarpuu
Copy
Valgetähe IV klass.
Valgetähe IV klass. Foto: Margus Ansu

President Kersti Kaljulaid annab Eesti Vabariigi aastapäeva eel riigi teenetemärgid tänuks 152 inimesele, kelle pühendumus oma tööle ja kogukonnale on muutnud Eesti elu paremaks. Tunnustatute hulgast leiab ka kolm järvalast- Tõnu Uibopuu, Jaan Meikupi ja Dmitri Kotjuhi.

Teenetemärkidega tunnustatakse Eesti inimesi ja meie toetajaid välisriikides nende sihikindluse eest oma tegevuses ning lojaalsuses põhimõtetele, millele toetub kaasaegne Eesti – avatusele ja demokraatiale, teadmistele ja ettevõtlikkusele, hoolimisele ja märkamisele.

See, millal toimub tänavuste tunnustuste üleandmine, sõltub viiruskriisi olukorrast. “Kindlasti soovime selle piduliku hetke välja mängida ja väärika sündmuse korraldada, aga see jääb ootama aega kui viiruskriis taandub,” ütles Vabariigi Presidendi avalike suhete nõunik Taavi Linnamäe.

Valgetähe IV klass

Jaan Meikup – ettevõtluse ja kohaliku elu edendaja Järvamaal. Paide Masinatehase juhatuse liige.

Tõnu Uibopuu – Järva Tarbijate Ühistu juhatuse esimees. Ettevõtluse edendaja Järvamaal, kelle järjekindla ja sihipärase töö tulemusena on Järva Tarbijate Ühistu kasvanud väikepoodide ühendusest üleriigiliseks kaubandusettevõtteks

Valgetähe V klass

Dmitri Kotjuh – pressifotograaf. Järva Teataja pressifotograafi ja fotokunstnikuna Järvamaal jäädvustanud piirkonna elu ja olulisi sündmusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles