Türi vallas pakutakse päevahoiuteenust

Kuido Saarpuu
Copy
Foto: pxhere.com

Päevahoiuteenus Väätsa eakate kodus on mõeldud inimestele, kes vajavad hooldust ja järelevalvet päevasel ajal. Põhjuseks võib olla kukkumisoht, mäluhäired, algav dementsus, hirm üksiolemise ees, soov suhelda jne.

Päevahoiuteenus aitab eaka inimese perekonnal säilitada nii eaka enda kui tema lähedaste elukvaliteeti. Teenus soodustab inimeste kodus elamist, lükkab edasi ööpäevaringsele hooldusele paigutamist ja võimaldades tema lähedastel jätkata töötamist ning saada puhkust.

Päevahoiuteenusel olevatele eakatele tagatakse vastavalt vajadusele päevane hooldus, abi hügieenitoimingutes, võimalus puhkamiseks ja suhtlemiseks. Kliendid osalevad vastavalt oma soovile ja võimekusele kõikides Väätsa eakate kodus toimuvates tegevustes: võimlemine, lauamängude mängimine, käsitöö, lugemine, vestlusringid jm. Kindlasti on oluline oma eakaaslastega suhtlemine ja seltskonnas olemine. Räägime elust ja maailmaasjadest, loeme põnevaid ajakirju, tähistame tähtpäevi ja teeme palju muud toredat. Päevahoidu võib tulla ka esialgu tutvuma. Takistuseks ei ole ratastooli või rulaatori kasutamine. Vajalikud abivahendid on olemas.

Lisainfo!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles