Mehis Udam tegi laskesuusatajana maailmameistrivõistlustel supertulemuse

Kuido Saarpuu
Copy
Mehis Udam saab praegu kätt harjutada sportpüssile sarnaneva õhupüssiga
Mehis Udam saab praegu kätt harjutada sportpüssile sarnaneva õhupüssiga Foto: Kristo Kivisoo

Eile algasid Austrias, Obertilliachis noorte ja juunioride maailmameistrivõistlused laskesuusatamises.

 

Noormeeste 12,5 km individuaaldistantsil jõudsid esikümnesse lausa kaks Eesti sportlast – Mehis Udam saavutas kuuenda koha ja Tuudor Palm kümnenda koha.

Järvamaalt pärit  ja suusatreener Raido Rohi kasvandik Udam läbis neli lasketiiru kokku kolme eksimusega (1+1+0+1), kaotades maailmameistriks tulnud venelasele Denis Irodovile ühe minuti ja 6,3 sekundiga. Viimasel ringil näitas Udam koguni kiireimat suusaaega.

Mehis Udam tunnistas, et esialgu võeti ta MMile Eestis toimunud katsevõistluste tulemusena kaasa varumehena. Et üks suusataja aga tundis end haiglasena, siis sai Udam võimaluse võistlemiseks. „Polnud välismaal laskesuusatajana kordagi võistelnud ja arvasin, et võitlen 115-120 osaleja seas nii 60. koha eest,“ pakkus ta. „Et suutsin aga tiirudes pea külmana hoida ja pea puhtalt lasta, siis tuli hoopis kuues koht. Seda ka mulle endale korraliku üllatusena.“

Hea koha taga on sportlase sõnul mitu asjaolu. „Kindlasti oli õnnestunud päev- hea oli nii laskmine kui suusad. Tänusõnad siinkohal määrdemeestele,“ lisas ta. „Samas, eks selle kõige nimel on ka kõvasti trenni tehtud.“

„Kindlasti päästis saadud kuues koht kogu selle, mitte kõige paremini kulgenud hooaja.“

Spordimees Ilmar Udami pojana on Mehis Udamile kodused mitmed spordialad, lumelauaspordist ja orienteerumisest suusatamiseni. Laskesuusatamiseni jõudis ta 2019. aasta kevadel. „Tolle aasta suvel käisin paaris laagris. Üritasin saada kogu aeg paremaks ning nagu treenerid ütlesid, siis tuli vist ka välja,“ meenutas ta algusaegu.

Järgmine start MMil peaks olema juba homme. Seda, kas Udam pääseb siis rajale või mitte, pole veel teada, sest tema poolt asendatud sportlane sai vahepeal terveks.

Ka Eestis peaks laskesuusatajatel veel võistlusi olema. Seda, kas jõuliselt pealesuruv kevad võistlusvõimalusi ka võimaldab, näitab juba aeg.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles