Vargamäe muuseumi aastanäitus "Surma tõde ja elu õigus" ootab uudistama

Kuido Saarpuu
Copy
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Esmaspäeval avati Vargamäe muuseumis aastanäitus "Surma tõde ja elu õigus". Näitust saab ka piirangute tingimustes, täpsemalt muuseumi välialal uudistada läbi märtsikuu.

 

Muuseumi rehe all olev aastanäitus avab „Tõe ja õiguse“ tegelaste surma elulist poolt – mis on mahajääjate jaoks oluline, millele mõeldakse elu lõppedes, milline elu on eelnenud surmale ja mis järgneb surmale. Ülevaate saab kaduvast kombestikust ning Tammsaare enda viimasest päevast ja viimsetunni saabumisest. Näitus aitab mõista, et surm on elu loomulik osa ning avab „Tõe ja õiguse“ tegelaste hingeelu. Lisaks näeb, kuidas on surm inspireerinud Tammsaaret ja kuidas on surma suhtumine aja jooksul muutunud. Näiteks, kui nüüd on kohatu küsida, kes sureb järgmisena, siis vanasti oli sellega seotud rida ennustus. Näitust rikastavad päriselu faktid.

Kontaktivaba muuseumi teejuhi leiate siit!

Külastajatele on avatud Vargamäe muuseumi väliala, ait, rehemaja ja saunikute hooned . Elumaja ja karjatalli on võimalik külastada peale 28. märtsi.

Muuseumi rehe all olev aastanäitus avab „Tõe ja õiguse“ tegelaste surma elulist poolt – mis on mahajääjate jaoks oluline, millele mõeldakse elu lõppedes, milline elu on eelnenud surmale ja mis järgneb surmale.

NÄITUS

Avatud 1. märts kell 10 - 28. märts kell 15

A. H. Tammsaare muuseum Vargamäel (Vetepere küla, Järva vald, Järvamaa) on avatud K-P kell 10-15

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles