Kaitseliitlased suusatasid eesmärgini viimase päeva marulise spurdiga

Urmas Glase
Copy
Kuigi Urmas Kõonurm (esiplaanil) plaanis sõita Eesti Vabariigi aastapäeva auks 103 kilomeetrit, suusatas ta hasardi suurenedes poole rohkem.
Kuigi Urmas Kõonurm (esiplaanil) plaanis sõita Eesti Vabariigi aastapäeva auks 103 kilomeetrit, suusatas ta hasardi suurenedes poole rohkem. Foto: Urmas Glase

Kaitseliitlased näitasid, et lumeta on võimalik suusatada rohkem kui lumega, kui sajad vabatahtlikud riigikaitsjad pressisid toore tahtejõuga kahe nädalaga ühiselt maakerale tiiru peale, kuigi suure sulaga andis suusasõiduks lund otsida.

Reedel kaitseliidu peastaabi korrigeeritud ja ametlikult kinnitatud andmetel tuli Järva malev läbitud 5421 kilomeetriga üldarvestuses Tartu järel teisele kohale. Ent kui arvestada maleva liikmete arvu, suusatajate hulka ja läbitud kilomeetreid, siis suusatasid järvakad pika puuga teistelt eest ära olenemata sellest, et Rapla malevlasi jällegi saadi vaatamata vähesele läbisõidule arvukamalt suuskadele.

Üksikarvestuses suusatas meestest teise tulemuse Paide üksikkompanii liige Indrek Reismann, kes läbis 815 kilomeetrit. Naistest oli 313 kilomeetriga üldarvestuses kolmas Koeru jaoskonna naiskodukaitsja Tiia Riis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles