Järvamaa haigla koroonaosakond töötab täistuuridel

Anne Põder
Copy
Õendusabi osakonna õendusjuht Lilian Thomson (vasakul) ja arst Maarja Brause hoiavad koroonapatsientidel kogu aeg valvsalt silma peal.
Õendusabi osakonna õendusjuht Lilian Thomson (vasakul) ja arst Maarja Brause hoiavad koroonapatsientidel kogu aeg valvsalt silma peal. Foto: Maire Raidvere

See, et Eesti haiglad töötavad võimete piiril, pole enam kellelegi uudis. Pealinnas on juba kärbitud plaanilise ravi osutamist, sest rohkete koroonapatsientide kõrvalt ei jätku lihtsalt töökäsi. Ka väikeses Järvamaa haiglas on peaaegu kõik koroonahaigetele eraldatud voodikohad täis ja töö käib üsna võimete piiril, kuid plaanilise ravi kärpeid pole tehtud.

Järvamaa haigla koroonaosakonnas tööd korraldav arst Maarja Brause ütles, et Järvamaa haigla kuulub Lõuna-Eesti meditsiinistaabi haldusalasse ja õnneks on lõuna pool praegu veidi rahulikum. «Järvamaa haiglal käib patsientide vahetus põhiliselt Tartu ja Viljandi haiglaga, aga peame haigete vastuvõtuks valmis olema ka siis, kui mistahes teisest piirkonnast haiglad abi vajavad,» lausus ta.

Brause selgitusel oli eelmisel nädalal õhus võimalus, et patsiente hakatakse Paidesse saatma pilgeni täitunud Rakvere haiglast, kuid seda siiski ei juhtunud. «Kunagi ei või teada, millal selline hetk ikkagi saabub,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles