Pood nagu kameeleon: esmatarbekaupade ja rõivakauplusest toidupoeks, siis laoks ja lõpuks välimüük

Tiit Reinberg
Copy
Järva-Jaanis asuva Valge Poe omanik Kadri Kangron on pahane selle pärast, et tema kaupluse ees kustub riik üles inimesi ausalt makse maksma, samal ajal kui takistatakse ettevõtlusega tegelemist.
Järva-Jaanis asuva Valge Poe omanik Kadri Kangron on pahane selle pärast, et tema kaupluse ees kustub riik üles inimesi ausalt makse maksma, samal ajal kui takistatakse ettevõtlusega tegelemist. Foto: Tiit Reinberg

Järva-Jaani alevi südames suure parkimisplatsi ääres Coopi ja Grossi toidukaupluse läheduses on aastaid tegutsenud esmatarbekaupade ja rõivakauplus Valge Pood.

Selliseid kauplusi pole sugugi igas väikeses maakohas, seetõttu on Järva-Jaani elanikel igati vedanud, et nad saavad kodukohast peale dresside, kalosside ja kummikute osta ka soliidsemat rõivakraami, millega kõlbab isegi naabrinaise juubelile minna. Voodipesu ja palju muud esmatarvilikku peale selle.

Eelmisel laupäeval pahandas kohalik ettevõtja ja Järva vallavolikogu liige Teet Kallakmaa Facebookis, et hoolimata piirangutest on Järva-Jaani keskplatsi väikepood avatud. «Praegu peaks piirangute tõttu olema avatud vaid esmatarbekaupu pakkuvad poed. Kas riided ja muu selline kaup kuulub sinna alla? Kas on õiglane, et ajal, kui kõik sarnased poed on ennast sulgenud, on üks lahti. Ja veel kuidas lahti, ei ühtegi silti koroonapiirangutest lähtuvalt. Vaid müüjal oli visiir ees. Poes oli üks ostja ja see ka ilma maskita. Omanikud tegid mulle selgeks, et koroonat ei ole, on vaid gripp,» kirjutab Kallakmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles