Tänavune Kevadtorm tuleb plaanitust väiksem

BNS
Copy
Kevadtormist osavõtjad õppusel.
Kevadtormist osavõtjad õppusel. Foto: Ardi Hallismaa

Tänavusele Kevadtormile kutsutakse plaanitud 2500 reservväelase asemel umbes 300 reservväelast ning paljud, peamiselt kaitseliitlastest reservväelased saavad oma oskusi meelde tuletada sügisel, edastas ERRi uudisteportaal.

Päris algselt plaaniti õppekogunemistele kutsuda üle 5000 reservväelase. Kaitseväe peastaabi väljaõppeosakonna ülem kolonel Mati Tikerpuu tõdes, et viirus on sundinud juba mitu korda õppekogunemiste plaane ümber tegema. Esimene suurem otsus tehti veebruaris.

«Mõned Kevadtormi jaoks reservväelasi ettevalmistavad õppekogunemised tühistati,» rääkis Tikerpuu.

Läinud nädalal otsustas kaitsevägi, et teisiti tuleb korralda ka eesootav Kevadtormi. Algselt pidi suurõppusel osaleme umbes 2500 reservväelast. «Üle tuhande nendest [kutsetest] oleme me tühistanud,» ütles Tikerpuu. «Alla tuhande oleme me edasi lükanud kas teise poolaastasse või järgmisse aastasse. Ja praeguse hetkega on umbes 300 reservväelast, keda me õppekogunemisele ootame. Me oleme teinud väga põhjaliku valiku ja prioritiseerinud, et kes on tõesti hädavajalik.» 

Kõigile reservväelastele, keda läinud nädalal tehtud otsus puudutab, antakse sellest lähiajal teada.

Tikerpuu sõnul lubatakse üksuste ülematel kaasata õppustele ka vabatahtlikke reservväelasi.

Sügisesse lükatakse peamiselt kaitseliitlastest reservväelaste kutsumine. Selle saab ühendada Kaitseliidu enda õppustega, millest suuremad toimuvadki tavaliselt sügisel. 

«Täna kindlalt öelda, et kõik, mis Kevadtormilt edasi lükkame, teeme ära teisel poolaastal või järgmisel aastal, ei ole seda kindlustunnet praegu,» ütles Tikerpuu. «Me teeme oma plaane, loodame parimat ja vaatame, mis elu toob.»

Eelmisel aasta jooksul soovis kaitsevägi õppekogunemistele kutsuda üle 4500 reservväelase. Tegelikult õnnestus väljaõpet pakkuda 1245 reservistile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles