Muuseumimaja ajalugu pannakse kaante vahele

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Eesti piimandusmuuseum Imaveres.
Eesti piimandusmuuseum Imaveres. Foto: Dmitri Kotjuh

Muuseumid, mis ühes teiste kultuuri- ja vabaajaasutustega taas koroonapiirangute tõttu pikemale pausile on pandud, üritavad külastajatevaba aega igati kasulikult mööda saata. Kus võetakse ette suurem koristustöö või lausa remont, kus korrastatakse eksponaate ja arhiive. Imaveres asuva Eesti piimandusmuuseumi tööpere rakendab muude tegemiste kõrvalt oma aega selleks, et maja ajalugu raamatukaante vahele saada.

Tänavu saab piimandusmuuseum 45-aastaseks ning selle puhul saab peatselt trükivalmis 124-leheküljeline raamat, mille kaante vahele on koondatud muuseumi tekkelugu, selle tegevus aastakümnete jooksul ja töötajate mälestused. Kõik see on illustreeritud ka rohke pildimaterjaliga.

«Raamat tuleb põnev,» märkis piimandusmuuseumi juhatuse liige Anneli Siimussaar. Tema sõnul on varemgi ilmunud brožüürivormis trükiseid küll piimatootmise ajaloost ja muust temaatilisest, ent muuseumi enda tekkeloo ja käekäigu, seal töötanud ja praegu töötavate inimeste kohta eraldi raamatut koostatud pole. Et maja tähistab eeloleval suvel suurt sünnipäeva, tunduski paslik muuseumile selline uhke kingitus teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles