Paide taotleb valitsuselt raha Reopalu kalmistul lõhutud tahvlite taastamiseks

Urmas Glase
Copy
Reopalu kalmistu haudade kõrgematel ristidel asuvatest nimeplaatidest ei käinud rüüstaja jõud üle, kuid eakal mehel õnnestus ajapikku eemaldada 200 nimeplaati.
Reopalu kalmistu haudade kõrgematel ristidel asuvatest nimeplaatidest ei käinud rüüstaja jõud üle, kuid eakal mehel õnnestus ajapikku eemaldada 200 nimeplaati. Foto: Dmitri Kotjuh

Paide linnapea Priit Värk allkirjastas taotluse, millega palutakse vabariigi valitsusel eraldada reservfondist erakorralistel asjaoludel ligi 50 000 eurot, et taastada Reopalu kalmistul lõhutud ja varastatud nimesildid ja hauatähised.

Paide linnapea Priit Värk loodab valitsuse toele ja tõmbas paralleele Narva kirikuga: "Riik andis paar aastat tagasi Narva kirikule, kus oli tegu väärika kultuurimälestise käest laskmisega, 844 000 eurot. Paides tabas meid ettenägematu jõud ehk kurikael, kes teadlikult varastas märke, kuid kultuurimälestisena on Reopalu kalmistu samaväärne ja me loodame riigi abikäele."

Jaanuari alguses tuli ilmsiks kuidas üks Röa küla vanahärra varastas Paide Reopalu kalmistul hauaplatsidelt hulgaliselt metallist nimesilte ja hauatähiseid ja viis enamuse neist metallikokkuostu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles