Kodukanti naasnu ihkab maailma muuta

Urmas Glase
Copy
Sellest sügisest õpetab Kadri Kaarlep Aravete keskkoolis VIII ja X klassile eesti keelt ja kirjandust ning on I klassi klassijuhataja.
Sellest sügisest õpetab Kadri Kaarlep Aravete keskkoolis VIII ja X klassile eesti keelt ja kirjandust ning on I klassi klassijuhataja. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eelmisel sügisel Aravete keskkoolis õpetajakoha vastu võtnud Kadri Kaarlepa tõi aasta varem kodukanti tagasi soov pealinna närvilisest elutempost vabaneda.

«Üleeelmisel sügisel, kui maakodus oli aeg asjad kokku pakkida ja tagasi kolida, tundsin, et ei taha siit ära minna,» ütleb Kadri. «Vanem laps oli minemas kolmandasse ja teine esimesse klassi. Tal olid pealinna hinnatud kooli katsed tehtud. Ütlesin mehele, et lastel ja kogu perel on maal parem. Kirjutasin kooli direktorile mõni päev enne õppeaasta algust vabanduse, et me ei tule.»

Kadri sõnab, et vanem laps sai küll ka Tallinna koolis heade tulemustega hakkama, aga tempo, pingutus ja stress oli suur. «Nüüd Albu koolis käies pole ta kordagi öelnud, et ei taha kooli minna, veelgi enam – nad on siin rõõmsad ja õnnelikud,» lausub ta. «Enam ei pea püüdma olla parimast parim. Igal lapsel on võimalus tegevusi proovida vastavalt oma võimetele ilma, et nõrgemaid tõrjutaks. Õpetajad on loonud lastele sõbraliku keskkonna, nagu teise kodu.» Kadri märgib veel, et ega neil maalgi hõlpu ole – käia on mitu huviringi ja Koeru muusikakooli filiaal Ahulas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles