Märka enda kõrval tublisid täiskasvanud õppijaid

Anne Põder
Copy
Järvamaa täiskasvanuõppe koordinaator Anneli Suits ulatas kaitsva vihmavarju taas ühele tublile õppijale.
Järvamaa täiskasvanuõppe koordinaator Anneli Suits ulatas kaitsva vihmavarju taas ühele tublile õppijale. Foto: Paide kunstikool/Facebook

Järvamaa täiskasvanuõppe koordinaator Anneli Suits kutsus järvalasi üles 30. maini esitama kandidaate täiskasvanuhariduse tunnustuskonkursile. Kandidaate saab esitada neljas kategoorias - aasta õppija, aasta õpitegu, aasta koolitaja ja aasta õppijasõbralik tööandja.

Suits ütles, et nad ootavad aasta õppija kandidaadiks neid, kes on jätkanud täiskasvanuna katkenud haridusteed, osalenud täienduskursustel või omandanud uue eriala ning seeläbi muutnud oma elu.

"Konkursil otsime ja tunnustame täiskasvanute koolitajaid, kes on koolitajana tegevad avalikus, era- ja/või kolmandas sektoris ning kes toetavad täiskasvanud inimeste enesearengut indiviidi, kogukonna ja ühiskonna tasandil," märkis ta.

Samuti soovivad korraldajad konkursi kaudu leida ja tunnustada õpitegusid, mis aitavad inimestel saada õppimisest positiivseid kogemusi, uusi teadmisi ja oskusi. "Aasta õpitegu on nominatsioon, kuhu sobivad kogukondlikud õppimist edendavad ja toetavad teod ning mis aktiivsete kogukonna liikmete toel teoks saavad," täpsustas Suits.

Aasta õppijasõbraliku tööandja kategooriasse on oodatud kandidaatideks need organisatsioonid, kes väärtustavad ja toetavad täiskasvanute õppimist. 

Anneli Suits selgitas, et kõigi maakonna kandidaatide seast selgitatakse välja Järvamaa esinumbrid, kes saavad tunnustatud maakonna tänusündmusel. "Maakonna laureaatide seast teeb omakorda valiku üleriigiline komisjon," sõnas ta.

Aasta õppijat, koolitajat ja õpitegusid tunnustatakse 8. oktoobril toimuval täiskasvanuhariduse tänusündmusel, mis on osa traditsioonilisest täiskasvanud õppija nädalast.

Aasta õppijasõbralikku tööandjat tunnustatakse 14.oktoobril Eesti Tööandjate Keskliidu majas toimuval sündmusel.

Täiskasvanud õppija nädal toimub sel aastal 24. korda ja selle eesmärk on tõsta esile täiskasvanuna õppimine.

Kandidaate saab esitada 30. maini 2020 https://www.andras.ee/tunnustamine või suitsanneli@gmail.com

Lisateavet saab Järvamaa TÕN koordinaatorilt Anneli Suitsult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles