Internetti kolinud muusikaringid sära silma ei too

Silja Vilbu
Copy
Noortel muusikutel tuleb leppida, et mõõduvõtud laval jäävad praegu vaid unistuseks. Sirje Grauberg (paremalt teine) loodab, et ükskord siiski normaalsus taastub ning lapsed saavad lauluringi ja lavale naasta.
Noortel muusikutel tuleb leppida, et mõõduvõtud laval jäävad praegu vaid unistuseks. Sirje Grauberg (paremalt teine) loodab, et ükskord siiski normaalsus taastub ning lapsed saavad lauluringi ja lavale naasta. Foto: Dmitri Kotjuh

Juba teist aastat vältav koroonaaeg on pannud keerulisse olukorda ka muusikaringides käivad lapsed, kes ei saa viiruse tõttu minna konkurssidele ega harjutada üheskoos pillimängu. Veebitunnid ja videokonkursid pole õpetajate hinnangul võrreldavad kontaktõppes harjutamise ja võistlustel kohalkäimisega.

Paide muusika- ja teatrimaja muusikastuudio juhendaja Sirje Grauberg ütles, et koori- ja muude konkursside peakorraldajad on järginud seadust. Ta luges ette hulga võistlusi, mis kõik on sel kevadel ära jäänud. Keegi ei taha võtta ebamõistlikku riski, et tema korraldatud muusikakonkursil tekiks koroonakolle.

Hiljuti andis ERR teada, et ära jääb ka noorte laulusaade «Tähtede lava», kus on osalenud Järvamaa nooredki. Maakonna lauluvõistlus «Laulukaar» on tulnud samuti teist kevadet ära jätta, kuigi eelmise aasta võistlus peeti piiranguid arvestades sügisel tagantjärele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles