Vargamäe suveetenduste piletid müüdi välja ühe päevaga

Silja Vilbu
Copy
Suvelavastusi on Vargamäel tehtud juba aastaid
Suvelavastusi on Vargamäel tehtud juba aastaid Foto: Dmitri Kotjuh

Vargamäel mängitakse sel suvel Draamateatri lavastust "Eesti matus", mille piletid müüdi välja vaid päevaga. Teatrisõprade jaoks püsib siiski lootus, et müügile tuleb veel pileteid.

Draamateatri kommunikatsioonijuht Tanel Tomson rääkis, et idee mängida "Eesti matuse" viimaseid etendusi Vargamäel, tekkis kõige tõenäolisemalt Draamateatri kirjandusala juhataja Ene Paaveri peas. Ta märkis, et paralleele Tammsaare "Tõe ja õiguse" ja oma näidendi vahel pole varjanud ka Andrus Kivirähk, kes ütles 20. aprilli intervjuus ERRile: "Eks näidend on ju mingil määral Tammsaare "Tõest ja õigusest" lähtunud. Tegelaste nimed on enamjaolt laenatud, alates vanast Andresest, kes tööd tehes ära sureb, ja Andrese lapsed – Maret ja Indrek, samuti naabripere Karla ja Ida. Kuna Vargamäe on Eesti mudel, siis praktiliselt kogu ülejäänud Eesti kirjandus mingis mõttes tõukub Tammsaare Vargamäest."

Ene Paaver on oma mõtet laiendanud nii: "Andrus Kivirähki kirjutatud ja Priit Pedajase lavastatud „Eesti matus“ on mängukavas püsinud ligi 20 aastat. Viimased etendused mängime Vargamäel ja see on selle lavastuse jaoks sümboolne paik, sest on ju Kivirähki näidend nagu variatsioon Tammsaare „Tõe ja õiguse“ teemal."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles