Avanesid lillemere esimesed õied

Tiit Reinberg
Copy

Eelmisel kevadel käis Kirna mõisas tuhandeid ja tuhandeid õitsvaid tulpe uudistamas üle 10 000 inimese. Sellest innustust saanuna pandi sügisel mõisapargi mulda ka 15 000 nartsissisibulat, et õiteilu jätkuks pikemaks ajaks.

15 000 nartsissist esimesed ongi oma kollased õied juba lahti teinud. Kirna mõisa omanik Reimo Lilienthal ütles, et suurem õitemeri on alles tulekul, kuid millal täpselt, seda ei oska peale ilmataadi keegi öelda. «Kui soe ilm oleks jätkunud, siis oleksid nartsissid kõik kiiresti õide puhkenud, kuid nüüd lubab jahedamat aega ja õite tulek võtab kauem aega,» lausus ta. Tulbid on mõisapargis sirgunud kümne sentimeetri pikkuseks ja nende õitsemiseni kulub veel nädalapäevi. «Tundub, et meil on seadusekuulekad tulbid ja ootavad ära 3. mai, kui inimesed võivad vabamalt liikuma hakata,» sõnas Lilienthal naerdes.

Kui aasta tagasi ei osanud Reimo Lilienthal uneski näha, et Kirna tulbid köidavad nii paljude inimeste tähelepanu, siis praegu ennustab ta, et eelmise aasta külastusrekord saab tänavu löödud. «Turismifirmad küsivad kogu aeg, millal nad võiksid inimesi meie juurde tuua,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles