Valitsuse konarlik algus

Priit Sibul
, riigikogu liige (Isamaa)
Copy
Priit Sibul
Priit Sibul Foto: Riigikogu

Kaja Kallase valitsus sai eile kolmekuuseks. Tuleb tõdeda, et see teekond on olnud sama vaevarikas nagu liiklus kevadistel lagunenud kruusateedel. Mõistagi on koroonakriisi aeg olnud kõike muud kui lihtne. Teisalt õnnestus Kaja Kallasel seda teekonda keerulisemaks teha nii endale kui ka Eesti rahvale.

Palju on vaieldud selle üle, kelle viga on, et koroonasse nakatumiste arvud nõnda suureks läksid ja riik pikaks ajaks piirangute küüsi jäi. Kohe uue valitsuse sündides jäi Kallas eelmise valitsuse langetatud otsuste lõksu. 15. jaanuaril otsustas Jüri Ratase valitsus piiranguid leevendada, millest olulisim oli kontaktõppe taastamine koolides 25. jaanuarist. Viiruse levik paraku ei taandunud ja tagantjärele vaadates polnud see hea otsus.

Kallas oli palju rääkinud piirangute leevendamisest, 28. jaanuari otsusega leevendati piiranguid täiendavalt. 16. veebruaril teatas Kallas: «Me teame, et põhilised kolded on meil kodudes ja töökohtades.» Viirus teadis veel mõndagi, jätkas levikut ja esimene sekkumine tuli valitsuselt alles 19. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles