Vaktsiini abil vastikust Eestist minema

Silja Vilbu
Copy
Lennuk.
Lennuk. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Ajal, mil kogu Eesti on koroonaviirusest räsitud ning maailmas ei näita pandeemia vaibumise märke, peab suur osa inimesi endiselt vajalikuks enda lõbustamiseks välisreisidel käia. Tundub vastuoluline, et kodumaal poes või kohvikus käimist peetakse riskantseks käitumiseks, kuid välisriikides seiklemisele ei pane keegi kätt ette. 

Haridus- ja teadusminister Liina Kersna ütles möödunud nädalavahetusel, et reisilt tulles on oluline minna testima ja jääda eneseisolatsiooni. Vastasel juhul on suur oht, et levima hakkavad välisriigist kaasa toodud uued viirusetüved ning haigus jõuab lasteaedadesse ning koolidesse. 

Viimastel nädalatel on nakatumisnäitaja küll püsivalt langenud, kuid sellele vaatamata näib luba meelelahutuslikul eesmärgil välisriiki reisida jabur. Eestis on suletud kõik poed, jõusaalid, spaad, kuna viiruse leviku ohtu hinnatakse väga kõrgeks. Kas lennujaam on turvalisem paik inimestega kokkupuutumiseks kui näiteks ehitusmaterjalide pood? Kas lennukis levib viirus vähem kui kirikus või teatrisaalis? Jah, lennujaamades toimub pidev testimine, ent ometi on uued viirusetüved siiski kuidagi Eestisse jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles