Ametiühingud tunnustasid Jüri Ratast dialoogi edendamise eest

Urmas Glase
Copy
Foto: Eesti Ametiühingute Keskliit

Eesti Ametiühingute Keskliit andis eilsel maikonverentsil üle kõrgeima autasu ehk suure teenetemärgi „solidaarsus“ tänasele Riigikogu esimehele Jüri Ratasele kolmepoolse sotsiaaldialoogi taastamise eest ajal, mil ta oli peaminister.

Ametiühingute Keskliidu esimehe Peep Petersoni sõnul on dialoogi pidamine ametiühingute jaoks ülioluline: „Oleme veendunud, et parima tulemuse tööturu reeglite kehtestamisel ja seaduste muutmisel annab dialoog, kus osalevad nii töötajate, tööandjate kui valitsuse esindajad kõrgeimal võimalikul tasemel,“ rääkis Peterson.

„Kuigi sõna „dialoog“ võib kõlada igavalt, on sellel sügav põhi, kuna Euroopas praktiseeritakse seda laialt ühiskonna liitmiseks ning tööandjate ja töötajate huvide tasakaalustamiseks,“ lausus Peterson lisades, et lisaks seaduste muutmisele on dialoog parim viis ka otsustada abi andmine ettevõtjatele, töötajatele ning tugi töötutele.

Tänavu märtsis Riigikogu esimeheks valitud Jüri Ratas tänas südamest ametiühingute liikmeid ja eestvedajaid tunnustuse ning kõiki asjaosalisi panuse eest. „Dialoogis teostuvad muutused. Aruteludes töötajate ja tööandjatega oleme leidnud tasakaalukaid lahendusi küsimustele, mis kokkuvõttes on tugevdanud meie peresid, meeskondi, ühiskonda ja seeläbi Eestit. Neile tugines aga koostöö, mis kandus kohtumistelt nende vahelisele ajale. Mullu alanud kriis lisas uusi väljakutseid ja seega taolised dialoogid on veelgi vajalikumad.“

Enne esimest Jüri Ratase valitsust oli kolmepoolne sotsiaaldialoog peaministri tasemel 16 aastaks katkestatud, kuid tänasel päeval on see jätkunud. Pärast pikka pausi toimus esimene kolmepoolne kohtumine pea viis aastat tagasi – 22. mail 2018. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles