Tribüün Paide keskväljakul ootab homse kõnemaratoni algust

Urmas Glase
Copy
Foto: Dmitri Kotjuh

Homsest stardib Paide keskväljakul Paide teatri maratonprojekt, kus 33 järjestikusel õhtul kell 18 esitatakse üks tulevikku vaatav kõne, kus 33 päevaks saab Paide keskväljakust foorum, Eesti visioonikeskus ja julgete mõtete mänguväljak. Areen on valmis ja ootab.

"Oluline on kõnelemise akt. Oluline on sõnadest loodud tulevik. Oluline on mõtete kaja linnaruumis. Oluline on sõnade kõla ajas. Oluline on see, mis saab edasi. Oluline on suund," sõnastab Paide Teater ettevõtmise mõtte.

"Iga kõne on võimalus. Iga õhtu loob võimaluse rääkida ja kuulata. Homme võib kõnepuldis olla Eesti Vabariigi president. Või aasta põllumees. Või olümpiavõitja. Või kohaliku kooli direktor. Või linnapea. Või helilooja. Või teadlane. Või keegi teine. Või kolmas. Keegi, kelle nägu on tuttav Aktuaalsest Kaamerast. Keegi, kelle nime sa kunagi varem kuulnud ei ole. Keegi, kelle sõnad lähevad sulle korda. Keegi, kes tabab naelapea pihta. Keegi, kes ei karda öelda tõtt. Keegi, kellele sul on palju küsimusi. Keegi, kes paneb sind mõtlema. Keegi, kes annab Eestile uue suuna," kirjeldab teater.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles