Samliku koolimajas kuuleb loodusjutte

Kuido Saarpuu
Copy
Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Praegu on aeg, mil eestimaalased (taas)avastavad üha rohkem ja rohkem Eestimaad. Eeskätt just siinseid looduskauneid paiku, taimi, loomi ja linde.

Teinekord on põnev kuulda lugusid neilt, kes veedavadki väga suure aja looduses. Samliku koolimaja pererahvas Indrek ja Merike Bachman on enda juurde lugusid vestma kutsunud kaks loodusfotograafi: Karl Adami ja Tarmo Mikussaare.

Kusjuures saab öelda, et nad mõlemad on nende kandi mehed ja seega võib oodata ka lugusid justnimelt ümberkaudsetest paikadest. Mil moel nad sealsega seotud on – näeb ja kuuleb juba Samlikul.

Loodusõhtule on kutsutud ka Kristo Elias, kes on tuttav ETV loodussaate „Osoon” autor-toimetajana ja Vikerraadio saate „Ökoskoop” tegijana. Samliku loodusõhtul on aga Kristo ülesandeks jututeemat juhtida.

Loodusõhtu toimub 29. mail algusega kell 17. Plaanis on olla nii koolimajas sees kui ka õues ringi liikuda. Kui olukord nõuab, siis toimub kogu sündmus õues.

Kergeks kehakinnituseks on avatud puhvet, kust saab osta soolast ja magusat ampsu, teed ning kohvi.

Kuna loodusõhtu toimumisele paneb lahkesti õla alla Põhja-Pärnumaa vald, siis osalus on tasuta.

Väike tutvustus loodusõhtu esinejatest:

* Karl Adami pildistab peamiselt Eesti loodust, kuid teda paeluvad ka Põhjamaade karmid olud. Suure linnuhuvi tõttu on tema lemmikobjektideks just sulelised. Tema fotod on osalenud näitustel nii Eestis kui ka välismaal. Tema fotosid leidub kümnetes raamatutes, ajalehtedes ja ajakirjades. Mitu tema tööd on avaldatud muuhulgas ka rahvusvahelises ajakirjas National Geographic.

* Loodusemees Tarmo Mikussaar on ühtviisi sõber nii fotoaparaadi kui ka videokaameraga. Kui ta pole parajasti tööl, siis uitab ta tõenäoliselt mööda metsi. Enamasti koos kaameraga. Ta teeb suurepäraseid fotosid ja täiendab neid humoorikate kommentaaridega. Aeg-ajalt nopib nagu muuseas auhindu suurematelt fotokonkurssidelt.

* Karl ja Tarmo on mõlemad ka ETV loodussaate „Osoon” kaasautorid loomalugude tegemises. Samuti on nad näiteks filminud operaatoritena mängufilmi „Eia jõulud Tondikakul” jaoks loodusvõtteid.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles