Koroonaosakond ravis suurema osa haigeid terveks

Anne Põder
Copy
Õendusabi osakonna õendusjuht Lilian Thomson (vasakul) ja arst Maarja Brause on viimastel kuudel koroonapatsientidel hoolsalt silma peal hoidnud ja ootavad juba, et saaks taas tavatööle naasta.
Õendusabi osakonna õendusjuht Lilian Thomson (vasakul) ja arst Maarja Brause on viimastel kuudel koroonapatsientidel hoolsalt silma peal hoidnud ja ootavad juba, et saaks taas tavatööle naasta. Foto: Maire Raidvere

Järvamaa haigla tänasest suletavas koroonaosakonnas olid nelja tegutsetud kuu kokkuvõttes tulemused head, sest suurem osa haigeid raviti terveks ja saadeti koju. Osakonna tõeliseks proovikiviks kujunes Koeru hooldekeskuse nakkuskolle, mis moodustas ligi kolmandiku ravi vajanud koroonapatsientidest.

Järvamaa haigla peaarst Andres Müürsepp ütles, et kuigi eilseks polnud talle terviseameti käskkirja koroonaosakonna sulgemise kohta tulnud, siis Lõuna-Eesti meditsiinistaabiga kokkuleppel ei võta tänasest Järvamaa haigla enam COVID-19 positiivseid haigeid vastu. «Intensiivravi mitte vajavad patsiendid saadame edasi Viljandi haiglasse ja raskemas seisus patsiendid Tartu ülikooli kliinikumi,» täpsustas ta. Täpselt nii tegutseti ka eelmisel sügisel ja tänavu jaanuaris enne kohaliku osakonna avamist.

Müürsepp märkis, et juba paar nädalat tagasi vähendas koroonaosakond voodikohtade arvu, sest vajadus nende järele oli vähenenud. Viimane patsient oli osakonnas eelmisel nädalal ja nüüd on temagi lahkunud. Sellest saati on haigla tavapärane töökava vähehaaval taastunud ja tänasest toimib kõik vanaviisi. «Koroonaosakonna sildid on eemaldatud ja pinnad taas õendusabi osakonna käsutusse antud,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles