Tänuürituste sari „Vaba Eesti eest!“ sai avapaugu Paides

Tiit Reinberg
Copy

20. augustil möödub 30 aastat Eesti Vabariigi taasiseseisvumisest. Toetamaks noorte teadlikkust meie riigi loost ja kaasatust meie riigi ajaloo mõtestamisel, korraldab Riigikantselei koostöös erinevate partneritega noortele suunatud projekte. Üheks neist on tänuürituste sari „Vaba Eesti eest!“, mille avapauk toimus eile Paide Hammerbecki Põhikoolis.

Paides andsid klassides loengud 20. Augusti Klubi liikmed Ants Käärma, Alar Maarend ja Andrus Ristkok. Kooli aulas rääkis toonastest sündmustest 1987. aasta Hirvepargi miitingu üks korraldaja Lagle Parek. Pidulikul aktusel näidati õpetajate ja õpilaste koostöös valminud videot, kus õpilased kajastasid omariikluse taastamisega seotud sündmusi oma kodukandis. Osalejaid tunnustas riigisekretär Taimar Peterkop.

“Riigi jätkusuutlikkuse tagamiseks on vaja kriitiliselt mõtlevaid kodanikke, kes oleks eestlaseks olemise enda jaoks läbi mõelnud. Kes teavad, mõistavad ja oskavad väärtustada meie riigi lugu. Tänane tänuüritus aitab selgitada ja mõtestada nooremale põlvkonnale taasiseseisvumisega seotud sündmuste ja inimeste tähtsust, et neil oleks võimalus kanda toonast vaimu edasi,” ütles Peterkop Paides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles