Eesti 200 lubab kohalikel valimistel end Järvamaal näidata

Urmas Glase
Copy
Eesti 200 esimees Kristina Kallas usub, et kõik aktiivsed järvalased pole veel kohalike omavalitsuste volikogude valimisteks vanade tegijate vahel ära jagatud ja kandidaate jagub ka nende nimekirjadesse.
Eesti 200 esimees Kristina Kallas usub, et kõik aktiivsed järvalased pole veel kohalike omavalitsuste volikogude valimisteks vanade tegijate vahel ära jagatud ja kandidaate jagub ka nende nimekirjadesse. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Ajal, mil Järvamaa veteranpoliitikud koondavad juba teist kuud ridu, klopivad valimisloosungitelt tolmu, moodustavad uusi valimisliite ja nimetavad linnapea või vallavanema kandidaate, kinnitab ka kõrget reitingut nautiv parlamendivälise erakonna Eesti 200 juht Kristina Kallas, et nende eesmärk on panna Järvamaal valimisnimekiri välja igas omavalitsuses.

Ühiskonnauuringute instituudi ja uuringufirma Norstat Eesti ASi koostöös tehtava iganädalase küsitluse värskete tulemuste põhjal toetab erakonda Eesti 200 13,2 protsenti valimisõiguslikest kodanikest. Seda on vähem kui Reformierakonnal, Eesti Konservatiivsel Rahvaerakonnal ja Keskerakonnal, kuid pea poole rohkem kui Sotsiaaldemokraatlikul erakonnal või valimiskünnist napilt ületaval Isamaal. Ent järvalastest pole silma jäänud kedagi, kes enne eelmisi riigikogu valimisi poliitikasse tekkinud uue jõu nimel sõna võtaks.

Kristina Kallas möönab, et Eesti 200 on erakonda tõsisemalt üles ehitama hakanud pärast riigikogu valimisi kahel viimasel aastal. «Oleme noor erakond. Pooltes Eesti omavalitustes on meil liikmed olemas. Tõesti, Järvamaal veel osakonda pole, Järva vallas on meil liikmeid. Järvamaal on neid, kes tahavad Eesti 200 poolt hääletada ja neile tuleb võimalus anda,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles