Paides avab täna uksed vaktsineerimiskeskus

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Pfizer Biontechi koroona vastane vaktsiin Comirnati.
Pfizer Biontechi koroona vastane vaktsiin Comirnati. Foto: Christian Charisius/AP

Täna avab Paides Pärnu tänavas telefonivõrgu majas esimest korda uksed vaktsineermiskeskus, kus Vee perearstikeskuse arstid ja õed süstivad end eelnevalt kirja pannud inimestele 120 doosi koroona vastu kaitset andvat Pfizer Biontechi ja Jansseni vaktsiini. Teist sama palju on süstida ka 27. juunil.

Paide perearst Ingrid Alt ütles, et kohad juuni vaktsineerimistele täitusid kahe päevaga, esmalt esimese päeva ja seejärel kohe teise päeva ajad. «Vaatamegi nüüd tänase süstimise järgi, kas jõuame süstida ka rohkem inimesi, sest nõudlus vaktsiinide järele on üle Eesti endiselt suur,» lausus ta.

Alt märkis, et vastavalt sellele saavad nad esmaspäevast üles panna ajad juba 2. ja 9. juuli vaktsineerimispäevadele. «Loodame, et jõuame rohkem süstida ja saame rohkem aegu üles riputada,» lisas ta.

Täna süstitakse soovijaile 60 doosi Pfizer Biontechi Comirnaty vaktsiini ja 60 doosi Johnson & Johnson Jansseni vaktsiini. "Kui Jansseni vaktsiin on ühekordne, siis Pfizeri vaktsiini saanutele tuleb kuue nädala pärast teha veel teinegi süst," selgitas Alt

Seda, kumba vaktsiini inimene tahab, saab ta ise valida aega kirja pannes. "Neil, kel on hädasti vaja suvel kuhugi reisida, tasub pigem mõelda ühedoosilisele vaktsiinile," soovitas ta..

Kõige mugavam on end koroona vastu vaktsineerimisele kirja panna veebriregistratuur.ee kaudu. Seda saab teha ka digilugu.ee vahendusel, kuid seal võib see võtta kauem aega ja olla natuke keerulisem.

Sel nädalal tuli uudis, et nüüd saab kaitsesüstiks kirja panna ka lapsi alates 12. eluaastast. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles