Homse paraadi ootus algab täna õhtul peoga

Urmas Glase
Copy
Vahetult enne jaaniaega kerkis Paide Vallitorni jalamile kaua jutuks olnud võidutule altar, kuhu juba täna õhtul linna jaanitulel läidetakse muinastuli ja homme pärastlõunal põleb kõigile kaasavõtmiseks võidutuli.
Vahetult enne jaaniaega kerkis Paide Vallitorni jalamile kaua jutuks olnud võidutule altar, kuhu juba täna õhtul linna jaanitulel läidetakse muinastuli ja homme pärastlõunal põleb kõigile kaasavõtmiseks võidutuli. Foto: Urmas Glase

Homme koondab võidupüha tähistamine ja paraad kogu Eesti tähelepanu Paidele. «Ei meenu, et peale Paide mõni maakonnalinn oleks saanud au olla nii vabariigi aastapäeva kui võidupüha tähistamise keskmes,» ütles Paide linnapea Priit Värk tähtsa sündmuse eel ja kinnitas, et Paide on paraadiks valmis.

Võidupüha tähistamine saab sissejuhatuse täna õhtul, kui kell 19 on keskväljakul paraadi peaproov ja kell 20.30 algab Vallimäel Uno Loobi laulude gala ja kaitseliidu rokkbändi Mustad Kolonelid tasuta kontsert, kuhu pääseb piirangute tõttu tuhat inimest.

Eelmisel laupäeval, kohe pärast vanatehnika suursõidu starti võtsid Paide Vallimäel konvendihoone asemel üsna lähedal paari aasta eest elevust tekitanud energiasambale koha sisse ehitusmehed ja hakkasid massiivseid puuklotse rahvusliku motiiviga kujundiks kokku kleepima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles