Õpetajate spordipäevast võiks saada tava

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Järva valla haridustöötajad panid end proovile kõikvõimalikel lõbusatel aladel.
Järva valla haridustöötajad panid end proovile kõikvõimalikel lõbusatel aladel. Foto: Arnika Tegelmann

Järva valla haridusasutused pidasid 21. juunil Imaveres spordipäeva. Mõõtu võtsid koolide ja lasteaedade õpetajad, kaasa tegid ka Järva vallavalitsuse ning Haridus- ja Teadusministeeriumi (HTM) esindused – kokku 11 võistkonda, kes madistasid 11 erineval alal.

Võistluste peakorraldaja Taiga Lauri sõnul polnud asi sugugi võitmises ja võistlemises, vaid ikka toredas koosolemises. Muidu on ikka õpetajad need, kes peavad kõike korraldama, nüüd korraldati midagi ka neile.

Kõige kuumemal ajal, täpselt südapäeval marssisid osalejad rongkäigus võistluspaika Imavere Mõmmi lasteaia kõrval. Peeti paar sütitavat kõnet, lauldi ja tantsiti koos. Taiga Laur oli ürituse tarbeks koguni spordipäeva laulu valmis sepistanud.

Iga võistkond läbis teatud järjekorras kõik 11 ala ja kogus soorituste eest punkte. Füüsilist pingutust nõudvatel aladel oldi osalejate vastu veidi leebemad, sest eesmärk oli kõigil võistkondadel ühiselt lõpuni välja jõuda, mitte vahepeal kokku kukkuda.

Võistlusülesanded olid igaühele kontimööda ja nõudsid kohati just meeskonnatöö oskust. "Seda läks vaja näiteks suvises uusatamises ja klotside ämbrisse tõstmises. Osavus tuli võistlejail mängu õngitsemises, veepommi loopimises ja Mölkky mängus. Huumor aitas roosade kepphobustega kappamises ja teadmised täringumängus," loetles ta.

Taiga Laur märkis, et tahtis õpetajad sellises lustlikus suvepärvade vormis sportima kutsuda juba eelmisel kevadel, kuid kuri haigus lõi kõik plaanid segamini. "Sel aastal ajastus sobis ja tegingi asja ära," märkis ta.

Nii Taiga Laur kui ka paljud teised osalised avaldasid pärast meeleolukat päeva arvamust, et see tava võiks jätkuda. Kas see mõte leiab veelgi laialdasemat toetust ning kes ja kuidas hakkab seda korraldama, tuleb veel mõelda ja täpsemalt paika panna.

Loe osalejate muljeid ka Järva valla koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles