Kindel: Lishanna Ilvest näeb võistlemas kergejõustiku U23 EM-il

Kuido Saarpuu
Copy
Lishanna Ilves.
Lishanna Ilves. Foto: Erakogu

8.-11. juulil Kadrioru staadionil toimuvatele kergejõustiku U23 Euroopa meistrivõistlustele pääses Eesti koondise koosseisus 21 noorsportlast, kelle seas on ka Koeru kandist pärit kaugushüppaja Lishanna Ilves. Kokku toob suurvõistlus Tallinna üle 1000 sportlase üle kogu Euroopa.

„Võistluste ametliku normatiivi täitis 14 sportlast ning tänu Eesti korraldajamaa staatusele lisandus koondisesse wild-cardi saanutena veel seitse sportlast, kelle tulemused jäid napilt normatiivi alla, kuid kellele soovisime anda võimaluse,” ütles kergejõustiku U23 EM-i Eesti koondise juht Kristel Berendsen.

Eesti kergejõustiku U23 koondis.
Eesti kergejõustiku U23 koondis. Foto: Marko Mumm

„Mitmeid Eesti koondisesse jõudnud noorsportlasi oleme viimasel ajal näinud tipptulemusi tegemas Eesti täiskasvanute vanuserühmas. Meie noored tõid ka 26.-27. juunil toimunud Eesti meistrivõistlustelt mitmeid medaleid, nüüd ootab neid ees järgmine suurvõistlus Tallinnas, kus võetakse mõõtu Euroopa kergejõustiku paremikuga,” lisas Berendsen.

Eesti Kergejõustikuliidu presidendi Erich Teigamägi sõnul ootab siinne kergejõustiku kogukond saabuvaid nädalaid suure elevusega. „On erakordne ja ajalooline aeg, sest kahel järjestikusel nädalavahetusel toimuvad just Tallinnas Kadrioru staadionil selle aasta Euroopa kergejõustiku kaks kõige suuremat sündmust – U23 EM ja nädal hiljem U20 EM. Kohal on nende vanuseklasside tänased tipud ja tulevased tähed. Kutsun kõiki omadele kaasa elama!” ütles Teigamägi.

Euroopa meistrivõistluste U20 vanuseklassi koondise koosseis kinnitatakse nädala pärast.

Võistlusprogramm ning piletiinfo on leitavad Tallinn 2021 kodulehelt.

2021. aasta kergejõustiku U23 ja U20 Euroopa Meistrivõistluste rahvusvahelised ametlikud partnerid on Spar ja Le Gruyère, ringhäälingu partner on Eurovision ning ametlik koostööpartner on Mondo. Võistluse toetajad on Audi, Kalev, NIKE, Postimees, SYNLAB, Tradehouse, Utilitas ja Värska Vesi. Võistlusi korraldab Eesti Kergejõustikuliit koostöös Euroopa Kergejõustikuliidu, Tallinna linna ja Kultuuriministeeriumiga.

Lisatud fotodel on Eesti U23 koondis. Fotode autor: Marko Mumm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles