Vihje: Supled Käravetel- saad nahalööbe

Järva Teataja
Copy
Nii ujumine kui vettehüpped on väga mõnus ajaviide, siiski ei maksa neid tegevusi harrastada pärast alkoholi tarvitamist.
Nii ujumine kui vettehüpped on väga mõnus ajaviide, siiski ei maksa neid tegevusi harrastada pärast alkoholi tarvitamist. Foto: Elmo Riig

Järva Vallavalitsusele laekus vihje Käravete järves suplemas käinud inimestelt, kellel peale suplust tekkis nahale lööve. 

Vallavalitsus tellis Terviseametilt colide ja enterokokkide ning TÜ Eesti mereinstituudilt sinivetikate analüüsi. Järva vallavalitsuse keskkonna peaspetsialist Triin Tõnisson edastas, et Terviseameti veeproovi vastustes ei ületanud ükski näitaja piirnorme. Analüüs ei tuvastanud samuti sinivetikaid.

Järva-Jaani järve kohta laekus samuti vihje ning kuna varasem colide ja enterokokkide analüüs oli nullis, sai tellitud lisaks sinivetikate analüüs. Järva-Jaani järve proovist leiti üksikud potentsiaalselt toksilise sinivetika niidid, kuid TÜ Eesti mereinstituudi teaduri Andres Jaanuse sõnul ei tohiks need sellises koguses ohtu kujutada.

Uued Terviseameti analüüsid võetakse seirekalendri kohaselt 12. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles