Järva valla järvede ääres paranevad puhkevõimalused

Kuido Saarpuu
Copy
Väinjärve rand
Väinjärve rand Foto: Silja Ratt

Koeru keskkooli kuldmedaliga lõpetanud Helin Kindi üks suur unistus on pääseda palavate ilmadega Väinjärve solberdama, aga ratastooliga järveni ei pääse. Helini unistus võib täituda juba sel suvel, sest esimesena ehitatakse valmis laudtee parklast järveni.

Järva vallas alustatakse projektiga „Mitmekesise ning tervikliku elukeskkonna arendamine Järva vallas". Ehituse ja planeeringute peaspetsialist Signe Siil edastas järvede äärsete ehitus- ja rekonstrueerimistööde hangete tulemused. Hange oli jagatud osadeks, kuna ümber viie järve (Väinjärve, Järva-Jaani, Eistvere, Käravete ja Rava) tehakse erinevaid töid: esimene osa oli rannaalade laiendamine Eistveres ja Järva-Jaani järve ääres ning Väinjärve laudtee ehitus parklast otse supelranda. „Laudtee eesmärk on lihtsustada järve äärde pääsemist ka ratastooliga," ütles Siil. „Eistvere ja Järva-Jaani järvede rannaala laiendatakse ja tuuakse juurde liiva."

Siili sõnul tulid pakkumised ainult esimese osa kohta. Edukaks tunnistas hankekomisjon MR Multi OÜ pakkumuse kogumaksumusega 35 779,20 eurot koos käibemaksuga. „Projekti eelarves oli esimese osa maksumuseks planeeritud 35 100 eurot, nii et pakkumus jäi enam-vähem eelarvesse," ütles Siil ja lisas, et tööd algavad lähiajal. „Katsume ajastada nii, et need segaks võimalikult vähe järve ääres toimuvaid üritusi."

Teises osas valmivad spordi- ja mängurajatised kõigi viie järve äärde. Näiteks Järva-Jaani tehisjärve ja Väinjärve äärde mänguväljak ja jõulinnak, Eistverre rannavõrkpalliplats ja mänguväljak.

Kolmandas osas valmivad aga supelrandade rajatised (varikatused, grillimisekohad) samuti kõigi viie järve ääres. Need kaks osa pannakse uuesti riigihanke keskkonda üles.

Järva valla projekti „Mitmekesise ning tervikliku elukeskkonna arendamine Järva vallas", mille kogumaksumus on 99 629,91 eurot, sai toetust Maakondade arengustrateegia elluviimise toetusmeetmest - 75% ehk 74 722,43 tasub riigi tugiteenuste keskuses, Järva valla kanda jääb 24 907,48 eurot. Aega töid teha on tuleva aasta mai kuuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles