Välismaised ilmaportaalid ennustavad: kas suvekuumusega on varsti kõik?

Järva Teataja
Copy
Päike on sel suvel olnud sage külaline ning kütnud õhu kuumaks.
Päike on sel suvel olnud sage külaline ning kütnud õhu kuumaks. Foto: EVE NAABER

Viimase aja kuumad ilmad on mõnede inimeste jaoks tore üllatus, teised aga igatsevad jahedat Eesti suve. Välismaised ilmaportaalid ennustavad, et lähinädalatel temperatuur enam üle 30 kraadi ei tõuse. Ilm püsib siiski päikeseline ja soe.

Venelaste ilmaportaal Gismeteo prognoosib algavaks nädalaks pisut tagasihoidlikumaid kuumakraade. Samuti võib mitmel päeval sada vihma ning ilm olla pilvine.

Nädala lõpus hakkavad kuumakraadid taas hoogu koguma ning enne juuli lõppu küündivad need taas 30 kraadini. 28. juulil läheb venelaste prognoosi järgi taas pisut jahedamaks ning päevane õhutemperatuuri maksimum piirdub juuli viimastel päevadel 22 kraadiga. 

Ilm on päikeseline, kuid kuu viimastel päevadel võib ka pilvisemaid hetki olla.

Venelaste ilmaprognoos
Venelaste ilmaprognoos Foto: kuvatõmmis: gismeteo.ru

Norrakate portaal yr.no ennustab samuti, et alanud nädalal on ilm veidi jahedam, kuid nädala lõpus temperatuur tõuseb. Ilm püsib päikeseline, aeg-ajalt on pilvi.

Vihma ei ennusta norrakad üldse.

Norrakate ilmaprognoos
Norrakate ilmaprognoos Foto: kuvatõmmis: yr.no

Eesti riigi ilmateenistus ennustab, et kuu teisel poolel muutub läänevool aktiivsemaks ja madalrõhkkondadel on meie ilmale rohkem sõnaõigust. See tähendab, et madalrõhulohud vahelduvad kõrgrõhuharjadega ja sagedamini sajab vihma. Õhutemperatuur käib juulikuule omast rada pidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles