Paide keskväljakule jõuab peagi interaktiivne muusikanäitus

Järva Teataja
Copy
Interaktiivne näitus
Interaktiivne näitus Foto: MTÜ Eesti Muusika Kuulsuste Koda

MTÜ Mondo poolt loodud näitus "Muusikalised teekonnad" räägib muusikast nii, nagu ükski varasem näitus Eestis pole seda teinud – rände võtmes. Paidel saab näitust uudistada 30. juulist 1. augustini.

Näituse eksponaadiks on interaktiivne sein, mis tutvustab kümmet muusikažanrit ja nende arengut läbi rännakute ajas ning ruumis. Žanrite teekonnad ei ole olnud sirged ja kerged, paljugi on sündinud läbi pisarate, vaeva, koduigatsuse, lootuse, armastuse ja vastuhaku. Ükski nendest žanritest ei oleks sündinud ilma inimeste rändamiseta.

Interaktiivne sein võimaldab lugeda, aga ka vaadata videoid ja kuulata näiteid popmuusika ajaloost ning saada täpsemalt teada, kuidas mõjutas inimeste ränne erinevate muusikastiilide teket ja arengut. Näituse eesmärk on pöörata tähelepanu asjaolule, et inimeste rändel on ülioluline osa inimkonna ajaloos ning see on mõjutanud ka neid eluvaldkondi, mida esmapilgul rändega ei seostata.

Interaktiive sein on loodud Euroopa komisjoni ja kodanikuühiskonna sihtkapitali kaasrahastatud projekti „Jagatud teekonnad: faktid ja lood rändest 21. sajandil“ raames.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles