Muinsuskaitse aastapreemiatele on võimalus kandidaate esitada nädala lõpuni

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Suur-Aia tänava arheoloogiline eeluuring keskendub kesklinnapoolse meetrise kultuurikihi kaevamisele. Üleeile kaalusid arheoloog Kalle Lange (vasakult), valjakaevamistel abiks olev paidelane Jaak Salmar, arheoloogiaettevõtte Muinasprojekt juhataja Helle Solnask ja muinsuskaitseameti arheoloogiapärandi valdkonna juht Ulla Kadakas uuringute jätkamise variante.
Suur-Aia tänava arheoloogiline eeluuring keskendub kesklinnapoolse meetrise kultuurikihi kaevamisele. Üleeile kaalusid arheoloog Kalle Lange (vasakult), valjakaevamistel abiks olev paidelane Jaak Salmar, arheoloogiaettevõtte Muinasprojekt juhataja Helle Solnask ja muinsuskaitseameti arheoloogiapärandi valdkonna juht Ulla Kadakas uuringute jätkamise variante. Foto: Dmitri Kotjuh

Juuli lõpuni saab esitada kandidaate Muinsuskaitseameti aastapreemiatele. Kandidaate saab üles seada üheksas kategoorias ning aastapreemiad antakse kätte novembris toimuval tänupeol.

„Aastapreemiatega soovime esile tõsta ja tänada inimesi, kes on eriliselt panustanud kultuuripärandi hoidmisse ja arendamisse. Selleks võib olla mõne mälestise eeskujulik korrastamine omaniku, projekteerija või meistrimehena aga ka järjepidev tegevus pärandi uurija või tutvustajana. Sageli oskavad kogukonna liikmed ise kõige paremini esile tuua inimesi ja tegusid, mis nende pärandit hoiavad,“ selgitas Muinsuskaitseameti peadirektor Siim Raie avaliku konkursi tagamaid.

Kandidaate preemiatele saab esitada üheksas valdkonnas: hästi restaureeritud ehitis, hästi taastatud hoone muinsuskaitsealal või kaitsevööndis, uusehitis ajaloolises keskkonnas, aasta leid, aasta tegu, pärandi tutvustaja, pärandihoidja, parim uurija ja restauraator. Preemiasaajad valib välja žürii, kuhu lisaks Muinsuskaitseameti esindajatele kuulub ka pärandivaldkonna eksperte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles