Koolijuhid pedaalisid läbi Järvamaa

Kuido Saarpuu
Copy
Foto: Erakogu

Eesti koolijuhtide ühendus korraldas ka sel suvel juba tavaks saanud rattamatka, mis kandis järjenumbrit 12. Igal suvel pedaalitakse mööda ühe maakonna koole, sedapuhku oli järg Järvamaa käes. Ringi sõideti ka Järva vallas.

Haridus- ja teadusministeeriumi osakonnajuhataja Ruth Opmanni sõnul oli kolmapäeva hommikuks ehk kahe päevaga läbitud 120 kilomeetrit. Väisati Aravete keskkooli, Järva-Jaani gümnaasiumi, Koeru keskkooli, Peetri kooli ja jõuti parasjagu Koigi koolini. „Nüüd sõidame otse mööda kruusateed Laimetsa peale ja vaatame veel üle Retla-Kabala kooli," ütles Opmann. „Tosina matkaga oleme läbi sõitnud 124 kooli, osalenud on ca 60 koolijuhti. Sõidame mööda kooliteid, magame kooli ruumides laagri tingimustes, nii nagu lapsed peavad seda tihtipeale tegema, ja sööme koolitoitu, kui vähegi võimalik."

„Oleme näinud ilusaid koolimaju ja neid, kus remont veel käib. Nägime valmisolekut hübriidõppeks – koolid on kolmandaks koroonalaineks valmis," ütles Elva gümnaasiumi direktor Tarmo Post. „Õpetajate hulgas on siin üllatavalt palju mehi – ühes koolis, Järva-Jaani gümnaasiumis lausa 50 protsenti. Ka Koeru ei kurtnud. Aravete kool otsib direktorit." Kõik matkalised lahkelt lubasid aidata, kui vaja.

Eesti koolijuhtide ühenduse esimees Urmo Uiboleht osales retkel teist korda. „Peab ju tulema, kui kutsutakse – see on kooliaasta käimatõmbamine. Viimased kaks aastat on olnud keerulised, suhtlemist on olnud vähe. Siin, ratas ratta ja külg külje kõrval saab suhtlemist nautida," ütles ta. „Koolid on nii erinevad, igal maakonnal on oma nägu. Siin torkas silma, et mehed armastavad koolitööd."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles