Kas omavalitsuse kõnniteede hooldus on ikka omaniku kohus?

Priidu Pärna
, Eesti Omanike Keskliidu esimees
Copy
Priidu Pärna
Priidu Pärna Foto: Sander Ilvest

Mis oleks, kui igaühel meist oleks kohustus linna parkides ja haljasaladel muru niita, ­lilli istutada ja kasta ning lehti riisuda? Oleksite sellega nõus? Tõusete tööpäeva hommikul kella viiest ja lähete linna haljasala­dele ilmet andma, et siis kaheksaks tööle minna. Tundub võimalik ja meele­pärane?

Aga just selline olukord praegu on. Jah, me ei käi pargis lehti riisumas ega lilli kastmas, aga linnale kuuluvatel aladel, mis piirnevad omaniku kinnistuga, peame heakorda hoidma, kevadel ja sügisel lehti riisuma ja talvel lund lükkama. Sügisel, kui kastanite ja tammede laiad lehed on omavalitsuse kõnnitee matnud, ja talvel, kui ­aina sajab tihedat lund, teeb see tuska küll, sest omanik peab selle võõra tee korras hoidma.

Kokkuriisutud lehti pole sageli kuhugi panna, sest teadupärast kõdunevad kastani- ja tammelehed väga aeglaselt. Hea on, kui omavalitsus mingil hetkel lehekotid kokku korjab ja ära viib, aga paljudes omavalitsustes tuleb nende äraveo eest hoolitseda omanikul endal. Tiheda lumesaju korral on sul omanikuna kohustus hoida linna või alevi kõnnitee puhas terve päeva vältel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles