Vaktsineeritud inimestele piirangud ei kehti

Mart Võrklaev
, Reformierakonna riigikogu fraktsiooni esimees
Copy
Mart Võrklaev
Mart Võrklaev Foto: Reformierakond

Alates esmaspäevast käivitusid Eestis COVID-viiruse deltatüve laine pidurdamiseks uued piirangud, mis kehtivad peamiselt neile, kes on vaktsineerimata, pole koroonaviirust põdenud või ei tõenda oma nakkusohutust kuidagi teistmoodi.See kõik annab aimu, milline hakkab olema meie elu sügisel. Kui esimesed kaks lainet puudutasid meid kõiki, siis kolmas on vaktsineerimata inimeste laine. Just nende seast tuleb lõviosa haigestunuid ja surnuid, nagu me juba näeme, aga neid puudutavad kõige karmimalt ka piirangud. Seetõttu on oluline, et kõik inimesed – vanusepiir on praegu 12 – laseksid ennast ja oma lähedasi vaktsineerida.

See jutt ei ole mingi propaganda ega riigi surve, vaid lihtsalt tegelikkus. Meil tuleb selle viirusega veel pikalt koos elada ja kõik senised arvud maailmas näitavad, et võimalikult paljude inimeste vaktsineerimine on ainus viis, kuidas saame oma riiki avatuna hoida.

Arvud näitavad, et riikides, kus vaktsineeritus on suur, käitub viirus märgatavalt teistmoodi. Näiteks Suurbritannias oli eelmise viiruselaine tipu ajal keskmiselt 1200 surma päevas, praegu on see jäänud selgelt alla 100. Samal ajal Venemaal sureb iga päev Estonia laevahukuga võrreldav hulk inimesi ehk umbes 800, mida on pandeemia algusest saadik kõige rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles