Paide linn ja Arvamusfestival allkirjastavad kolmeks aastaks koostöölepingu (1)

Kuido Saarpuu
Copy
Lepingu allkirjastasid Paide linnapea Priit Värk ja Arvamusfestivali eestvedaja Kaspar Tammist.
Lepingu allkirjastasid Paide linnapea Priit Värk ja Arvamusfestivali eestvedaja Kaspar Tammist. Foto: Urmas Glase

Paide Linnavalitsus ja MTÜ Arvamusfestival sõlmivad 13. augustil kell 15.55 Paide3000 alal lepingu eesmärgiga sätestada mõlema poole koostöö üldpõhimõtted, mis on ühtlasi aluseks kolme järgneva arvamusfestivali korraldamiseks Paide linnas.

Koostööleping sõlmitakse perioodiks 2022 kuni 2024. Selle järgi eraldab linn MTÜ-le igal aastal sihtotstarbelist Paide linna eelarvest tegevustoetust 50 000 eurot. 

Allkirjastamisele järgneb Paide linna arutelu kell 16 "Kas neljarealisest maanteest piisab, et Eesti südames ka aastal 2035 veri ringi käiks?", mis keskendub elu hoidmisele väiksemates asulates.

Arutelu veab Paide linnapea Priit Värk ning külalistena on laval: riigihalduse minister Jaak Aab, Tartu Ülikooli kaasprofessor, inimgeograaf Garri Raagmaa, E-Piim Tootmine AS juhatuse esimees Jaanus Murakas ja Swedbank kommunikatsiooni ja jätkusuutlikkuse osakonna juht Kristiina Herodes.

Arutelu tutvustus: Pole just palju neid inimesi, kes ei teaks, et Paide asub Eesti mõistes kesk tuiksooni ehk südames. Linna geograafiline ligipääsetavus loob palju eeliseid. Siiski on Kesk-Eesti jäänud omamoodi südames paiknevaks ääremaaks, kust valgub inimesi ja teenuseid rohkem välja kui sisse. Tahet ja perspektiivi nagu on, aga mis jääb puudu. Kas peagi valmiv neljarealine maantee aitab siia piirkonda elu ja edu tuua, nii nagu loodame?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles