Erivajadusega õppurid saavad Türi vallas paremad tingimused

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Erivajadustega õpilastele luuakse koolis omaette olemise kohad.
Erivajadustega õpilastele luuakse koolis omaette olemise kohad. Foto: Türi vald/Facebook

Türi vallavalituse projekt „Kaasava hariduse lahendused Türi valla koolides“ sai positiivse rahastusotsuse. Kavandi kogumaht on 78060 eurot, millest on Euroopa Sotsiaalfondi toetus 66351 eurot.

Türi valla avalike suhete juht Mele Rüütel selgitas, et kavandisse kirjutatud tegevuste eesmärk on suurendada Türi valla koolide valmisolekut ellu viia kaasava hariduse põhimõtteid. Nende järgi peaks õppima haridusliku erivajadusega õpilane elukohajärgses koolis ning seal on loodud kõik võimalused, et arvestada õpilase individuaalseid vajadusi.

Rüütel märkis, et saadud toetusrahaga ostetakse erivajadusega õppuritele sobivat õpivara, kus kesksel kohal on visualiseerimine ja näitlikustamine. "Kavas on rajada ka rahunemiseks ja omaette olemiseks spetsiaalseid kohti, paigaldatakse mürasummutavaid paneele ja vaheseinu, soetatakse kõrvaklappe ja arvuteid. Samuti kohandatakse ruume rühmatööks ja nõustamiseks ning hangitakse selleks vajalikud seadmed. Liikumispuudega õpilaste teenindamiseks ostetakse ka kaks trepironijat," täpsustas ta.

Tegevused viiakse ellu juba selle aasta lõpuks.

Rüütel ütles, et taotluse toetuse saamiseks valmistasid ette vallavalitsuse haridusspetsialist Kati Adul ja osakonna juhataja Kaia Iva koostöös koolide ja Türi valla laste- ja perede heaolu võrgustiku juhtrühmaga. "Türi taotlus sai kõigis hindamiskriteeriumites maksimaalsed hinded," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles