Rattarallile mahub veel osalejaid

Järva Teataja
Copy
Foto: Dmitri Kotjuh

Koroonapandeemiast tingitud piirangute tõttu lükkus legendaarne Paides peetav eelkooliealiste laste jalgrattavõistlus mõne kuu võrra edasi eelmisel aastal ja nii tuli korraldajatel toimida ka tänavu. Traditsioonilisel kuupäeval – 1. mail võistlust korraldada ei õnnestunud, start võistlusele antakse laupäeval 4. septembril kell 11.


 

Rattavõistluse eestvedajaks on OÜ Järva autokool, mille juht Kulno Klein ütles, et tänase seisuga on võistljate nimekirjas 140 last. Samas nentis Klein, et see number võiks olla oluliselt suuremgi. „Meil on läbi aastate olnud üle kahesaja ja enamgi osaleja,” tähendas ta. 2019. aastal 46. korda toimunud eelkooliealiste laste jalgratta võistlusel purustati kõigi aegade rekord – kirja oli end pannud 310 osalejat.

Tõenäoliselt homme sedavõrd palju väikeseid pedaalijaid stardijoonel pole ja Kleini arvates mängib selles suuresti rolli asjaolu, et juba kahel kevadel järjest on korraldajad pidanud võistlust edasi lükkama. Inimesed aga on harjunud sellega, et rattasõit toimub 1. mail. „Ega me ise ka ei harju, ilmselt tervitame ka homme osalejaid sõnadega: tere tulemast 1. mai rattasõidule,” naljatas Klein.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles