Salapärane heategija kinkis raamatukogule väärt teoseid

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Järvama keskraamatukogu direktor Jane Kiristaja hindab annetusena toodud raamatud uueks ja vähekasutatuks.
Järvama keskraamatukogu direktor Jane Kiristaja hindab annetusena toodud raamatud uueks ja vähekasutatuks. Foto: Anne Põder

Järvamaa keskraamatukogus on juba kahel korral käinud salapärane heategija, kes on toonud varajastel hommikutundidel maja ukse taha suurte kilekottidega uuemat sorti kirjandust, kuid jätnud lisamata, mis eesmärgil ta seda teeb. Nüüd otsivad raamatukogu töötajad annetuse teinud naisega kontakti.

Raamatukogu direktor Jane Kiristaja ütles, et esimesed kotitäied toodi kohe pärast arvamusfestivali. «Mõtlesime siis, et äkki pärinevad need mõnelt festivalialalt. Oli ju teada, et seal olid raamatud mitmel alal lugemiseks välja pandud. Lähemal uurimisel selgus aga, et sealt neid ei toodud,» lausus ta.

Kiristaja sõnas, et tavaliselt tahavad inimesed vabaneda üsna mõttetutest ja vanadest teostest, mis on kapinurka seisma jäänud. «Ukse taha toodud raamatud olid aga uued ja väga vähe loetud. See oli uuema aja kirjandus, mille seas oli nii juturaamatuid, eneseabiteoseid, huvialakirjandust, kokaraamatuid kui ka muud põnevat. Mõnel raamatul olid hinnasilti küljes,» selgitas Kiristaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles