Aravete keskkoolis saadeti üks klass koroona tõttu koduõppele

Järva Teataja
Copy
Aravete keskkooli aktus
Aravete keskkooli aktus Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Aravete keskkooli direktor Annika Orula andis teada, et 7. klass saadeti täna koolist koju, sest 22 õpilasest kaks on koroonapositiivsed.

„Nemad tegid PCR-testi. Eile õhtul saime teada ühest juhtumist – see õpilane ei käinud koolis juba esmaspäeval ja teisipäeval. Saatsime Terviseametile lähikontaktsete nimekirja, mida nad palusid. Täna hommikul, kui õpilased kooli tulid, saatsime kõik kooliõe juurde testima," selgitas Orula sündmuste käiku ja täpsustas, et nad järgisid koolidele saadetud juhiseid. „Kooliõde tegi kiirtesti, juures viibis ka perearst Ingrid Alt. Mõnel õpilasel oli kiirtesti tulemus positiivne. Pealelõunal ilmnes, et üks laps, keda täna koolis polnudki, on veel positiivne."

Järva valla kodulehel kirjutatakse, et ka perearst pidas nõu Terviseametiga ning et klassis võib olla veel üsna mitu koroonapositiivset, otsustati üheskoos saata 7. klass kuni selle õppenädala lõpuni koduõppele. Ülejäänud koolipere jätkab tavapärast õppetööd.

„Kes on terved, võivad esmaspäeval kooli tulla," lisas Orula. „Kes on haiged või kel ilmnevad haigustunnused, neil palume koju jääda."

Orula teada oli selles klassis vaktsineerituid või koroona läbipõdenuid neli. Suurem vaktsineerimine pole koolis veel alanud, sest õppeaasta alles algas ja lapsevanematel kogutakse alles andmeid.

„Ei teagi, kust see viirus tuli. Kooliaasta alles algas," lisas Orula. „Saadan e-kooli kaudu lapsevanematele teate, et nad mistahes haigustunnuste ilmnedes hoiaksid lapsi kodus ja pöörduksid oma perearsti poole."

Õpetajad on Orula sõnul enamasti vaktsineeritud.

Perearst Ingrid Alt ütles, et 7. klass otsustati koju jätta, sest seal ilmnes suurem puhang, kui oli arvata.

„Oodatavad haiged tekivad neljapäeval ja reedel, kuna esimene kontakt oli nädal tagasi. Et koolis ei tekiks puhangut, otsustasime klassi isolatsiooni jätta," selgitas Alt. „Nädalavahetusel peavad nad tegema uued testid ja kui need on negatiivsed, on kogu kool uuest nädalast oma tavarütmis tagasi."

Ta soovitas lapsevanematel olla tähelepanelik ja küsida, kuidas laps end tunneb.

„See olgu number üks küsimus igal hommikul – kuidas sa end tunned, kas sul on nohu või palavik. Kraadiklaas tasub taas välja otsida. Kui haigussümptomeid pole, siis saadate oma lapse kooli. Kui on haigussümptomid, siis jätate ta koju ja võtate ühendust perearstiga. Muud nõu ma ei annagi," ütles Alt.

Tenfoot Medical OÜ vaktsineerib pühapäeval, 12.septembril:

Järva-Jaani kultuurmajas kell 10–12;

Aravete kultuurimaja kell 13–15;

Koeru kultuurimaja 16–18.

Piirkonna inimesi, kes pole vaktsineeritud, teavitatakse sellest võimalusest SMS-i teel reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles