Fotod: Oisus avati rohegaasijaam

Järva Teataja
Copy

Täna avasid Alexela ja Infortar rohegaasijaama Järvamaal Oisus, tegemist on ettevõtete kolmanda ühise rohe- ja ringmajandust edendava jaamaga lisaks Lääne-Virumaal Vinnis ja Tartumaal Ilmatsalus asuvatele jaamadele. Ühtlasi jõudis projekt esimese etapi lõppu. Täna avatud Oisu biojaamas omab osalust lisaks Eesti ettevõtetele Alexela ja Infortar veel Estonia OÜ.

„Need kolm rohegaasijaama pööravad Eesti senisest rohelisemaks ilma ühegi jalajäljeta - põllumees annab loomasõnniku ning saab vastu maal väetatud põllud ja linnades senisest puhtama õhu. Loodame, et juba lähitulevikus tekib võimalus oma panus anda ka linnaelanikul, antud jaamad on valmis linnades tekkivaid biojäätmeid vastu võtma,“ märkis Infortari juhatuse esimees Ain Hanschmidt.

„Riigil tervikuna aitavad need jaamad saavutada kliimaeesmärke ning hoida väliskaubanduse bilanssi rohkem tasakaalus, kuna rohegaas on algusest lõpuni Eesti oma taastuvkütus. Meile kui ettevõttele tähendavad need jaamad aga investeeringute jätkamist keskkonnahoidu ja keskkonnasäästlikesse tulevikutehnoloogiatesse,“ märkis Hanschmidt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles