Müüjate ja teenindajate maskikohustus sai seadusliku aluse

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Paide Maksimarketi müüjad on maskide ja visiiride kandmisega näidanud kogu aeg head eeskuju. See on aidanud kaupluses ära hoida ka suuremad haigestumislained.
Paide Maksimarketi müüjad on maskide ja visiiride kandmisega näidanud kogu aeg head eeskuju. See on aidanud kaupluses ära hoida ka suuremad haigestumislained. Foto: Dmitri Kotjuh

Valitsus täiendas eelmisel nädalal COVID regulatsiooni erandiga, mis käsitleb müüjate ja teenindajate maskikandmise kohustust. Seni räägiti müüjate maskikandmise erandist seoses Eesti Kaupmeeste Liidu ja Terviseameti vahel tehtud kokkuleppele, kuid nüüd on sel ka valitsuse heakskiit.

Valitsuse korralduse järgi ei pea kaubandus- ja teenindusvaldkondade töötajad kandma maski, kui tööandja riskianalüüsist nähtub, et koroonaviiruse leviku risk on töötaja töökeskkonnas maandatud teisel viisil. Näiteks kassade ette on paigaldatud klaasvisiirid ja töötaja on vaktsineeritud.

Kui emb-kumb nõuetest on täitmata, tuleb töötajal kanda inimesi teenindades maski.

Erand maski mitte kandmise osas ei laiene müüjatele ja teenindajatele aga siis, kui nad on oma töökeskkonnas või mõnes teises kaupluses või teeninduskohas kliendina. Näiteks pärast tööd poest toitu ostev kassapidaja peab kandma riiulite vahel liikudes maski nagu iga teine ostja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles